Ontdek het Begijnhof onder de Parade tijdens de Archeologiedagen

Op de Bossche Parade zit je bovenop de geschiedenis. We maken die weer even zichtbaar tijdens de Nationale Archeologiedagen van 18 t/m 20 juni. Ontdek de locatie van de kerk die pal naast de Sint-Jan stond of bekijk de mooiste archeologische vondsten in Grand Café Silva Ducis.

Terrassen op de Parade

Wat ligt er onder de Parade?

Het plein de Parade is een beschermd archeologisch monument, want daaronder liggen de resten van het middeleeuwse Groot Begijnhof. Daar woonden tussen ca. 1250 en 1700 begijnen: ongehuwde vrouwen die een religieus leven leidden zonder in te treden in het klooster. Archeologen hebben bij opgravingen veel sporen van het begijnhof en de begijnen gevonden.

Nationale Archeologiedagen

De historische locaties van het begijnhof zijn tijdens de archeologiedagen gemarkeerd op de Parade. Denk aan de toegangspoort, de begijnhofkerk en de begijnenhuisjes. Op de terrassen op het plein zijn (gratis) historische kaarten te verkrijgen met tekst en uitleg bij de locaties. De mooiste archeologische vondsten van het begijnhof zie je van 18 tot en met 20 juni in Grand Café Silva Ducis, Parade 6-7.

Kaart nationale archeologiedagen