Online binnenkijken bij meer Bossche monumenten

Vijf Bossche monumenten openen vanaf vandaag hun deuren voor bezoekers met een fascinerende 360° tour. Bewoners en betrokkenen leiden je rond en vertellen over de meest bijzondere plekken in ‘hun’ monument. De online tours zijn een vervolg op de succesvolle virtuele editie van Open Monumentendag in 2020. In totaal zijn er nu achttien monumenten online te bezoeken op www.erfgoedshertogenbosch.nl/monumentenonline.

Naast de virtuele editie vindt Open Monumentendag dit jaar ook weer op locatie plaats. Op 11 en 12 september 2021 openen monumenten in ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught hun deuren.

Koepel JBAC

Van kerk tot studio

De vijf nieuwe online monumenten zijn: Huis ‘De Wereld’ (Sociëteiten Amicitia en De Zwarte Arend) in de Peperstraat, Studio Boot in de Van Tuldenstraat, het Jheronimus Bosch Art Center aan het Jeroen Boschplein, de Sint-Cathrien aan het Kruisbroedershof en ‘De Drie Halve Manen’ in Hinthamerstraat.

Architect vertelt over ontdekte muurschildering
Restauratie-architect van De Drie Halve Manen

Eigenaar vertelt over de combinatie van wonen en werken in een monumentenEigenaar van Studio Boot

Verborgen plekken

Via de virtuele weg nemen we je zo mee naar plekken waar je zelfs op Open Monumentendag niet kunt of mag komen. Bekijk bijvoorbeeld de unieke 16e-eeuwse muurschilderingen in het achterhuis van De Drie Halve Manen of klim op het dak van de Sint-Cathrien en kijk uit over het Bossche Broek. De bijzondere opnames zijn vanaf vandaag te vinden op www.erfgoedshertogenbosch.nl/monumentenonline

Virtuele tour JBAC
Virtuele tour in het Jheronimus Bosch Art Center

Virtuele tour De Wereld
Virtuele tour in Huis De Wereld

Bezoek Monumentendag

In het Open Monumentenweekend op 11 en 12 september is het dit jaar ook weer mogelijk om verschillende monumenten op locatie te bezoeken. Een tijdslot reserveren is dit jaar noodzakelijk. Bekijk het volledige programma en reserveer je bezoek op www.bezoekmonumentendag.nl