Nieuwe website Erfgoed ’s-Hertogenbosch

Vanmiddag heeft wethouder Huib van Olden van Erfgoed/Cultuurhistorie de nieuwe website www.erfgoedshertogenbosch.nl gelanceerd. Via de website worden vele duizenden bronnen over de geschiedenis van gemeente ‘s-Hertogenbosch ontsloten.

 

Eén gezicht

De site is in samenwerking met het Bossche bedrijf Insiders ontwikkeld door de afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch, die vorig jaar ontstond uit de samenvoeging van de gemeentelijke onderdelen Bouwhistorie, Archeologie, Monumenten, Stadsarchief en Vestingwerken. Met de nieuwe website heeft de afdeling erfgoed nu ook online één gezicht naar buiten. De site sluit aan bij de doelstelling van de nieuwe afdeling om de bronnen via één poort beter toegankelijker te maken en aan het publiek beschikbaar te stellen. Bij het ontwikkelen van de site is dan ook goed gekeken naar de wensen van bezoekers.

Vol informatie

De nieuwe website kent een heldere navigatie en een frisse moderne vormgeving die aansluit bij die van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Hierdoor kan zowel de geïnteresseerde leek als de professional de weg vinden naar informatie over het omvangrijke erfgoed van ’s-Hertogenbosch. Zo zijn er vele interessante verhalen te vinden over bijzondere gebieden, personen en gebeurtenissen, over archeologische opgravingen, archiefstukken, bouwhistorisch onderzoek en vestingwerken.

Daarnaast biedt de site de mogelijkheid zelf op onderzoek uit te gaan in de diverse collecties. Via de zoekfunctie op de aantrekkelijk ogende startpagina wordt direct en met grote snelheid in alle collecties tegelijk informatie opgehaald. Speciaal aan de nieuwe Bossche site, die ook geschikt is voor mobiele telefoon, zijn de diverse 3D animaties die door de afdeling erfgoed zelf zijn ontwikkeld.

Vragen, tips of opmerkingen?

Mocht u vragen hebben of opmerkingen? Aarzel ze niet te stellen via erfgoed@s-hertogenbosch.nl