Ontdek het Paleiskwartier via nieuwe wandeling in route app

Aan de westkant van het Centraal Station van ’s-Hertogenbosch vind je het Paleiskwartier. Een moderne stadswijk direct naast de historische binnenstad. Ontdek alle architectonische hoogtepunten en historische locaties van deze wijk via de Erfgoed ’s-Hertogenbosch Route App.


Hofvijver en Armada in het Paleiskwartier

Tot het einde van de 20e eeuw was dit gebied nog een verouderde industrieterrein met de naam ‘Wolfsdonken’. Tegenwoordig ligt hier een moderne wijk met een mix van wonen, werken, studeren en recreëren. De naam van de wijk verwijst naar het hier gelegen Paleis van Justitie.

Oud en nieuw

Deze nieuwe route is ideaal voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat ’s-Hertogenbosch nog meer te bieden heeft naast de binnenstad. Oud en nieuw komen hier bij elkaar. Van moderne gebouwen zoals het Paleis van Justitie en de Armada tot aan industrieel erfgoed zoals het Sheddakencomplex van Interpharm.

Via je smartphone of tablet zijn op vastgestelde punten afbeeldingen te zien met interessante weetjes. De historische foto’s uit de collectie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch laten zien hoe het gebied er vroeger uitzag. Onderweg vind je ook vele horeca voor een tussenstop met hapje of drankje.

App en route downloaden

Kijk voor meer informatie over de app en voor het downloaden op: Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App
 


Het voormalige Sheddakencomplex van Interpharm


De Paleisbrug