Nieuwe route over dagelijks leven in Tweede Wereldoorlog

Hoe was dat nou, het leven tijdens de bezetting? Productiehuis De Bossche Tijdmachine heeft een nieuwe wandeling toegevoegd aan de Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App: Dagelijks leven in WOII.

Voor veel Bosschenaren veranderde het leven radicaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd ging het leven voor veel Bosschenaren ook gewoon weer door. Presentatoren als Jan de Wit, Cees Slegers, Frans van Gaal, René Kok en Anemieke Kamoschinski vertellen op verschillende plekken in de stad korte verhalen over het leven tijdens de bezetting. Hun verhaal wordt nog eens versterkt door ondersteunend fotomateriaal.

De Bossche Tijdmachine

De Bossche Tijdmachine is een groep enthousiaste vrijwilligers met een historische belangstelling voor 's-Hertogenbosch. Zij willen belangrijke perioden in de tijd doen herbeleven. Deze vrijwilligers maken de video-opnamen, doen de editing en maken de informatie via mobiele apparaten toegankelijk. Bezoekers en inwoners van ’s-Hertogenbosch kunnen zo op eenvoudige en toegankelijke wijze (historische) onderwerpen tot zich nemen.

App en route downloaden

Kijk voor meer informatie over de route app en voor het downloaden op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/routeapp

Zie ook

Lees ook het verhaal over Dagelijks leven tijdens de bezetting.