Klokkenwandeling met beiaardspel en klokkengelui

Benieuwd hoe de Bossche klokken en beiaarden klinken? Download dan de nieuwe 'Klokkenwandeling' via de Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App! Deze stadswandeling voert je langs tien bijzondere klokken en beiaarden. De wandeling wordt aangeboden in samenwerking met het Bossche Klokkenluiders Gilde en de Bossche Beiaardstichting.

Bossche klokkengieters

Van 1372 tot 1570 waren de Bossche klokkengieters toonaangevend in het huidige Nederland, een gedeelte van België, Noord Frankrijk en West Duitsland. Ondanks de oorlogen, waarbij altijd klokken werden gevorderd om er oorlogstuig van te maken, zijn er van de vele honderden “Bossche” klokken er vandaag de dag nog ongeveer honderd aanwezig in de stad.

Met de nieuwe wandelroute in de Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App kom je langs tien plekken waar deze klokken nog te vinden zijn. In de app krijg je bij elk punt informatie over het gebouw en de klokken. Ook zijn er audio opnames te beluisteren van de klokken in actie! De wandeling is 2.5 kilometer lang en is goed te lopen in anderhalf uur.

App en downloaden

Kijk voor meer informatie over de route app en voor het downloaden op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/routeapp