Nieuwe gemeentearchivaris ’s-Hertogenbosch

Vanaf 1 februari 2022 is Hildo van Engen (49) de nieuwe gemeentearchivaris van ’s-Hertogenbosch en coördinator van het team Archief bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Momenteel is hij streekarchivaris bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena in Heusden.

Hildo van Engen studeerde Middeleeuwse Geschiedenis en Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2006 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit. Van Engen onderzocht kloosters van de derde orde van Sint-Franciscus in het laatmiddeleeuwse bisdom Utrecht. Sindsdien werkt hij in het archiefwezen.

Hildo van Engen gemeentearchivaris Den Bosch

Het Bossche archief

Voor Van Engen biedt Erfgoed ’s-Hertogenbosch een aantrekkelijke werkomgeving: “De gemeente bezit een inhoudelijk rijk archief. Bovendien ben ik enthousiast over de nauwe samenwerking tussen de verschillende disciplines.”

Bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch werken archeologen, archivarissen en (bouw)historici. Zij onderzoeken, verzamelen, bewaren en presenteren de cultuurhistorie van de gemeente. Erfgoed ’s-Hertogenbosch is onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch.