Nieuwe fietskaart voor Linie 1629

Fietsliefhebbers kunnen deze herfst de route van Linie 1629 ontdekken met een nieuwe fietskaart. De kaart is gemaakt in samenwerking met Stichting de Groene Vesting, VisitBrabant en de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel en Vught.


De nieuwe fietskaart van Linie 1629

De fietskaart laat de route van Linie 1629 zien met de historische bezienswaardigheden uit de Tachtigjarige Oorlog. Ook de fietsknooppunten zijn duidelijk zichtbaar. De achterkant van de kaart zit vol interessante informatie en mooie foto’s over 17 vertelpunten langs de route.

Wethouder Marianne van der Sloot: “In 2029 is het 400 jaar geleden dat het legendarische Beleg van ’s-Hertogenbosch plaatsvond. Met deze nieuwe fietskaart kunnen bewoners én bezoekers op een heel toegankelijke en gezonde manier het verhaal van het beleg ontdekken. Al fietsend word je elke keer weer verrast door de historische locaties en de prachtige natuur in onze regio.”


Fort Isabella in Vught. Een van de vertelpunten langs de fietsroute Linie 1629.

Fietsen over de linie

De fietsroute Linie 1629 voert je langs de belangrijke plekken van het Beleg van 's-Hertogenbosch. Over een lengte van 49 kilometer wisselen prachtige natuur en indrukwekkende cultuurhistorie elkaar steeds af. Op de route zijn gezellige horecapunten met terras om even te ontspannen en te genieten van een hapje en een drankje.

De route is op elk gewenst punt te beginnen en is te volgen via de routeborden ‘Linie 1629’. De fietskaart is ook een mooie aanvulling op de route-app van Linie 1629. Via deze app vertellen twee gidsen je alles over de spannende historische gebeurtenissen.

Verkooppunten

De nieuwe fietskaart is te koop bij de VVV’s in de regio, diverse ondernemers en te bestellen via de website van VisitBrabant. Kijk voor meer informatie over de fietsroute op www.linie1629.nl.


Bordjes 'Linie 1629' wijzen de weg

Zuiderwaterlinie

Linie 1629 is een onderdeel van de Zuiderwaterlinie. Een unieke ketting van historische vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Het is de oudste, langste én meest gebruikte waterlinie van Nederland.