Nieuwe erfgoedroute: Smakelijk 's-Hertogenbosch

Ontdek het culinaire 's-Hertogenbosch van vroeger via de gratis Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App! De nieuwe route 'Smakelijk 's-Hertogenbosch' brengt je langs meer dan 30 bekende eetwinkels en cafés uit vroegere tijden.

In 2018 speelt 'eten' een belangrijke rol in 's-Hertogenbosch. Dit jaar is de Provincie Noord-Brabant namelijk uitgeroepen tot European region of Gastronomy, waar de aandacht uitgaat naar 'food' in de breedste zin van het woord. De Brabantse hoofdstad staat het hele jaar door in het teken van eten en etenswaren. Op 13 oktober is 's-Hertogenbosch zelfs gaststad voor World Food Day 2018, het grootste festival op dit gebied van Europa met inhoudelijke talkshows, workshops en excursies.

Historische wandeling

Kortom, heel veel aandacht voor food dit jaar. Maar welke rol speelde eten in het verleden? En welke locaties in 's-Hertogenbosch speelden hierbij een grote rol? De antwoorden op deze vragen krijg je tijdens het lopen van de wandelroute Smakelijk 's-Hertogenbosch! De wandeling is zo'n 2 kilometer lang en brengt je langs de bekendste eetwinkels en cafés van vroeger. Naast informatie en anekdotes vind je bij elke stop ook historische foto's uit onze collecties.

App en downloaden

Kijk voor meer informatie over de route app en voor het downloaden op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/routeapp