Nieuwe editie van Silva: maart 2022

Onderwerpen

Aleike van de Venne opent het nummer met een letterlijk en figuurlijk beeldend artikel. Zij neemt ons mee naar beerputten en afvalkuilen, waarin prachtige voorbeelden van laatmiddeleeuwse en renaissance keramiek gevonden werden.

Met Geertrui Van Synghel duiken we nog wat dieper de geschiedenis van ’s-Hertogenbosch in. Een tip leidde tot de vondst van een voorheen onbekende, zeer vroege schepenoorkonde én nieuwe inzichten over de eerste scribent van de Bossche schepenbank.

Daarna kunt u rustig bijkomen en vooral heel veel mooie plaatjes kijken bij het artikel van Nancy van den Eijnde over 19e- eeuwse cartes de visite, waarna u nooit meer hetzelfde naar uw eigen saaie visitekaartje zal kijken.

Over Silva

Silva is het online wetenschappelijke tijdschrift van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. De naam Silva is ontleend aan de Latijnse naam van de stad: Silva Ducis, ‘bos van de hertog’. Silva verschijnt ieder kwartaal en wordt digitaal gepubliceerd op www.erfgoedshertogenbosch.nl/silva.

Abonneren

Op de hoogte blijven van alle nieuwe publicaties van Silva? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Erfgoed 's-Hertogenbosch!

Silva
Cover van Silva maart 2022