Neem vondst mee tijdens Nationale Archeologiedagen in 's-Hertogenbosch

Iedereen die een mooie of bijzondere bodemvondst heeft gedaan in Noord-Brabant is zaterdag 15 juni van harte welkom tijdens de Nationale Archeologiedagen in ’s-Hertogenbosch. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn archeologen aanwezig bij Erfgoed 's-Hertogenbosch aan de Bethaniestraat 4 om vondsten onderzoeken en registreren.

Als vinder lever je zo een belangrijke bijdrage aan de kennis over de Brabantse geschiedenis. De vondst blijft jouw eigendom. 

Archeologische inloopdag

Wegen en meten 

Bij metaalvondsten zal een archeoloog van de PAN de vondst beschrijven, wegen, meten en fotograferen tijdens de registratie. Deze informatie krijgt een plek in de database en is daarna te vinden op de website van de PAN. Dit is een belangrijke bron voor archeologisch onderzoek. De precieze vindplaats blijft verborgen op de website. 

PAN  

Om zoveel mogelijk vondsten uit de Nederlandse bodem te registreren, werken verschillende musea, universiteiten, (semi-)overheidsinstellingen en De Nederlandsche Bank samen. Dit netwerk heet PAN: Portable Antiquities of the Netherlands.  

ArcheoHotspot 

De dagelijkse leiding van de PAN is in handen van de Stichting ArcheoHotspots. Een ArcheoHotspot is een plek waar iedereen gratis en zonder afspraak kennis kan maken met het werk van een archeoloog. De Bossche ArcheoHotspot is te vinden bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch aan de Bethaniestraat 4. 

Meer info 

Fotograferen vondst