Crowdfunding voor De Muntel 100 jaar

Update 30 maart 2020: alle activiteiten zijn in verband met het coronvavirus verplaatst naar 2021.

De wijk De Muntel is 100 jaar! Er zijn tal van initiatieven om dit jubileumjaar te vieren. Van een expositie met historische foto's, een verhalenbundel, tot een wandelgids langs alle historisch interessante punten in de wijk. Buurtbewoners zijn een crowdfunding gestart om dit alles mogelijk te maken.

100 jaar geleden gingen de spades de grond in om De Muntel op te bouwen. Deze wijk is ten noorden van de stadsmuren gebouwd als één samenhangend geheel, om licht, lucht en ruimte te bieden aan een bevolking die opeengepakt zat in de oude vesting. Het resultaat was zo bijzonder, dat de wijk in 2008 tot Rijksbeschermd Stadsgezicht is verklaard.


Arbeiderswoningen van woningbouwvereniging mgr. Prinsen, ontworpen door architect Jan van den Berg. Datering: vermoedelijk 1920-1930

Het jubileumjaar weet veel mensen aan te spreken en talrijke initatieven krijgen steeds meer vorm. En het is zelfs voor iedere bezoeker aan de wijk zichtbaar, dankzij de bordjes met het logo voor 100 jaar Muntel die de gemeente bij verschillende invalswegen heeft geplaatst.

Expositie historische foto's

Een bevlogen groep wijkgenoten is bezig met de voorbereidingen voor een tentoonstelling met historische foto's uit de collectie van Erfgoed 's-Herogenbosch. Gedurende een groot deel van het jaar vindt in De Slinger een expositie plaats over De Muntel. De expositie zal opgedeeld worden in vier gedeeltes, elk met een eigen thema. 

Crowdfunding

De buurtbewoners zijn inmiddels een inzamelingsactie begonnen om de verschillende activiteiten mogelijk te maken. Wie wil bijdragen aan het jubileumjaar kan een donatie geven via de website: www.voorjebuurt.nl/100jaardeMuntel. Dit kan nog tot 5 april.