Maand van de Geschiedenis: Gelukswandeling

Zet het geluk van 's-Hertogenbosch mee op de kaart. Waar zijn de plekken in de stad waar mensen gelukkig, of juist ongelukkig werden. Ontdek ze met een stadsgids, leg ze vast met je mobiele telefoon en deel ze op www.s-hertogenboschopdekaart.nl.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema: Geluk. Stadsgids Janny Viguurs maakte speciaal voor Bibliotheek Den Bosch een Gelukswandeling langs verschillende gelukslocaties in de stad. Er zijn nog plekken beschikbaar voor de wandeling op zondag 1 oktober.

Zet geluk op de kaart

Jij als deelnemer kunt de Bossche Geluksplekken mee op de kaart zetten. Het is namelijk de bedoeling dat je je smartphone meeneemt om onderweg de locaties vast te leggen in beeld. Erfgoed  's Hertogenbosch maakt voor de Maand van de Geschiedenis een speciaal item 'geluksplekken' aan op www.s-hertogenboschopdekaart.nl en voegt de foto's die tijdens de fototour gemaakt worden, toe aan deze digitale kaart.

Workshop fotografie en instagram

Maar hoe maak je mooie foto's met je smartphone? In een korte workshop, voorafgaand aan de wandeling, leer je handige tips en trucs over smartphone-fotografie en instagram. Voor de workshop en tour is het noodzakelijk dat je een Instagram-account hebt op je mobiele telefoon. Problemen? De workshopleiders van InstaDenBosch zijn vanaf 12.30 uur aanwezig om je met raad en daad bij te staan. 

Praktische informatie en aanmelden

Datum: Zondag 1 oktober, 13.00-16.00 uur
Locatie: StadsBiEB Centrum, Hinthamerstraat 72, 's Hertogenbosch
Toegangsprijs: €7,50 voor biebleden en €10,00 voor niet-leden 

Ga voor het volledige programma en aanmelden naar de website van Bibliotheek Den Bosch.
Kaarten zijn ook te koop aan balies StadsBiEB Centrum en StadsBiEB Rosmalen.