Informatie gezocht over vrijlating politiek gevangenen in 1944

In oktober 2019 wordt een oorlogsdagboek uit 's-Hertogenbosch uitgegeven. Voor die uitgave zoekt de redactie naar achtergrondinformatie over een specifieke gebeurtenis die plaatsvond op 19 september 1944 in 's-Hertogenbosch.

Op die datum besloot de toenmalig directeur van het Huis van Bewaring om, zoals in een dagboek te lezen valt, zeventig politiek gevangenen vrij te laten. Uit de tekst in het dagboek leiden de schrijvers af dat er in de buurt rond het Huis van Bewaring aan de Sint Jorisstraat diverse families een vrijgelaten gevangene voor korte of langere tijd onderdak hebben geboden. Ook zijn de schrijvers geïnteresseerd in verhalen van de kant van de gevangenen zelf, die vermoedelijk uit heel Brabant kwamen.

Wie meer over deze families of de gevangenen kan vertellen, kan contact opnemen via info@bosch-oorlogsdagboek.nl.

Oorlogsdagboek

Het dagboek van Bets Reijnen geeft een inkijkje in het dagelijks leven in de oorlogsjaren, door de ogen van een op dat moment 17-20 jarige vrouw. Het dagboek wordt op 24 oktober 2019 gepresenteerd, in de week waarin de gemeente ’s-Hertogenbosch 75 jaar bevrijding herdenkt. Kijk voor meer informatie op: www.bosch-oorlogsdagboek.nl