Help mee aan de Bossche Corona Collectie

Hoe beleeft u de coronacrisis? Erfgoed 's-Hertogenbosch roept alle inwoners op om mee te bouwen aan een digitale collectie over het coronavirus en de gevolgen daarvan in de gemeente 's-Hertogenbosch. Deel uw foto's, flyers, posters of andere opgetekende ervaringen en help zo mee aan de 'Bossche Corona Collectie'.

Voor de toekomst

Erfgoed 's-Hertogenbosch bewaart de archieven van de gemeente ’s-Hertogenbosch, van de stad en alle kernen. Maar we verwerven ook materiaal van particuliere instellingen, bedrijven, personen en families. Juist nu is die informatie belangrijk om te bewaren in ons archief, voor ze weer verloren gaat. We hebben uw hulp nodig om materiaal te verzamelen over de invloed  van het coronavirus op het leven in de gemeente. We verzamelen het nu, voor de geschiedschrijving van de toekomst. 

Wat zoeken we?

We zoeken vooral origineel en digitaal materiaal. We kijken uit naar:

  • Foto’s van het leven in de stad in tijden van corona: op straat, maar ook in eigen huis, tuin of op het balkon. Foto’s van de informatieborden, spreuken op straat, solidariteitsacties.
  • Flyers en posters, met mededelingen over corona-maatregelen e.d.
  • Opgetekende ervaringen, briefjes, aantekeningen, dagboeken of memoires.

Kent u interessante websites, dan horen we dat ook graag. Die suggesties geven wij door aan het Nationale Register Webarchieven.
Kopieën van foto’s of documenten hoeft u niet op te sturen, krantenknipsels evenmin.

Hoe kunt u meedoen?

Heeft u foto's, filmpjes of documenten die iets zeggen over de invloed van het coronavirus op het leven in gemeente 's-Hertogenbosch, vul dan het contactformulier in en upload de bestanden (max. 5). Heeft u meer bestanden, zijn ze groter dan 4Mb of heeft u vragen, mail dan naar erfgoed@s-hertogenbosch.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Contactformulier

Voor het aanbieden van uw materiaal kunt u gebruikmaken van het Contactformulier Bossche Corona Collectie.