Groot Tuighuis is klaar voor verbouwing

De verbouwing van het Groot Tuighuis tot modern erfgoedcentrum staat op het punt van beginnen. Dat is binnen goed te zien, want het monumentale gebouw aan de Bethaniestraat is nu bijna helemaal leeg. De medewerkers van Erfgoed ’s-Hertogenbosch die werkten in dit gebouw zijn tijdelijk verhuisd naar andere locaties. We verwachten dat het nieuwe erfgoedcentrum opent in de zomer van 2023.

Leeg Groot Tuighuis

Erfgoedcentrum

Het Groot Tuighuis krijgt op de hele benedenverdieping een publieksfunctie. Met unieke vondsten en verhalen neemt Erfgoed ‘s-Hertogenbosch de bezoeker hier straks mee op een reis door de geschiedenis van de gemeente. Je krijgt een kijkje in de keuken van archeologie, archief, bouwhistorie en monumentenzorg.

Kantoor en depot

Alle werknemers en vrijwilligers van Erfgoed ’s-Hertogenbosch werken na de verbouwing in het nieuwe erfgoedcentrum. De medewerkers van het archief verhuizen in 2023 dus ook. Hierdoor krijgt de afdeling één centraal onderkomen. Naast kantoorruimte is straks ook het archeologisch en bouwhistorisch depot op de verdiepingen te vinden.

Bibliotheek en studiezaal

De historische boekencollectie en de studiezaal van het stadsarchief verhuizen na de verbouwing eveneens naar het Groot Tuighuis. Ook wordt het gebouw verduurzaamd volgens de gemeentelijke klimaatambities.

Leeg Groot Tuighuis
Kantoorruimtes

Leeg Groot Tuighuis
Depotruimte

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit project op erfgoedshertogenbosch.nl/groottuighuis

Verhuizing Groot Tuighuis