Groene bouwplaats Groot Tuighuis

Het Groot Tuighuis verandert het komende jaar tijdens een duurzame verbouwing in een modern erfgoedcentrum. Rondom het monumentale gebouw staan sinds deze week duurzame bouwhekken. Aannemer Nico de Bont heeft de houten bouwhekken met plantenbakken geplaatst als proef. Zo maken we de uitstraling van de bouwplaats groener én dragen we met dit project ook een steentje bij aan een duurzaam arbeidsproces. Van het maken van de hekken tot en met het onderhoud werken namelijk mensen mee die (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

Groene bouwhekken bij het Groot Tuighuis

Groene bouwhekken

De groene bouwhekken zijn gemaakt van PEFC-gecertificeerd Douglas hout uit duurzaam beheerde bossen. Aan de hekken hangen plantenbakken die we regelmatig onderhouden. De hekken zijn bij schade relatief makkelijk te repareren, graffiti is makkelijk te verwijderen én recyclen is mogelijk. Na gebruik op de ene bouwplaats gooit Nico de Bont de hekken niet weg. Ze worden gecontroleerd, als het nodig is opgeknapt en dan weer gebruikt op de volgende bouwlocatie.

Groene bouwhekken

Naast de groene hekken heeft Nico de Bont  ook een aantal standaard bouwhekken geplaatst. Hierop zijn verschillende oude foto’s te zien van het gebouw uit de 19e en 20e eeuw. We verwachten dat het vernieuwde Groot Tuighuis in de zomer van 2023 haar deuren opent.

Bouwhekken met historische foto's

Meer info