Gezondheidscentrum geopend in San Salvatorkerk

De monumentale San Salvatorkerk is tegenwoordig de thuisbasis van zorgverleners. Onder grote interesse vond op 20 november 2021 de officiële opening plaats van “Gezondheidscentrum San Salvator”. Zowel de wijk Orthen als het parochiebestuur H. Maria zijn blij met deze herbestemming.

Gezondheidscentrum San Salvator

Glas-in-lood

In het nieuwe gezondheidscentrum kunnen bezoekers nog behoorlijk veel originele onderdelen uit de kerk herkennen. Zo zijn de glas-in-loodramen van Marius de Leeuw in het gebouw te bewonderen in speciale panelen. Ook details zoals wijwaterbakjes zijn behouden gebleven. Bij de opening is een panoramafoto van de oude kerk geschonken aan het gezondheidscentrum.

  San SalvatorkerkPanoramafoto van de San Salvatorkerk voor herbestemming © Wim Koopman

  Zorg

  In de oude kerk zijn veel verschillende aanbieders in de gezondheidszorg gevestigd. De buurt vindt hier huisartsenpraktijken, fysiotherapie, podotherapie, voetzorg, contactlenzen, een apotheek, logopedie, osteopathie, kindertherapie, diëtisten en praktijken voor geestelijke gezondheidszorg.

  Kapel

  Het parochiebestuur H. Maria gaat de ‘devotiekapel’ van de San Salvator weer voor iedereen toegankelijk maken. Begin 2022 starten zij het gesprek met de oude gebruikers van de kerk om steun te krijgen over de manier waarop zij de kapel willen inrichten, gebruiken en beheren. Daarna wordt de devotiekapel weer voor iedereen toegankelijk gemaakt.

  Meer informatie