Foto-expositie 100 jaar wijk De Muntel

Voor de viering van het 100 jaar bestaan van de wijk De Muntel is een expositie geopend met historische en actuele foto’s van de wijk. Op de zolder van wijkgebouw De Slinger aan de Jan Schöfferlaan hangen ongeveer 85 foto's op groot formaat.

De tentoonstelling is te bezichtigen op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 14 en 17 uur en blijft geopend tot het begin van de schoolvakantie op 25 juli. Het kan zijn dat de openingstijden nog aangepast worden. Houd daarom informatie op de Buurtkiep in de gaten. Erfgoed ’s-Hertogenbosch is betrokken bij de samenstelling van de expositie.  

Uitbreidingswijk

Vanaf 1920 werd gebouwd aan de tweede stadsuitbreiding in ’s-Hertogenbosch. Als opvolger van stationswijk ’t Zand kwam tussen de beide wereldoorlogen de wijk De Muntel tot stand. Na het opspuiten van de bouwgronden, waarbij de plas ‘De IJzeren Vrouw’ ontstond, werden de huizen gebouwd.

In de karakteristieke architectuur van de jaren twintig en dertig verrezen aan pleinen en gescheiden door centrale straten wooncomplexen van bouwverenigingen van katholieken, protestanten, socialisten, PTT-personeel en onderofficieren.


Woningen in wijk De Muntel, ontworpen door architect Jan van den Berg. Datering: 1930-1948. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Praktische informatie

Het is niet nodig te reserveren om de expositie te komen bekijken. Wel kan het zijn dat gevraagd wordt om even te wachten omdat er niet te veel mensen tegelijkertijd binnen mogen zijn. Een mondkapje dragen is verplicht.

Na de zomer komt er een tweede expositie met als thema ‘Winkels en bedrijvigheid in de Muntel’.