Fietsen langs het erfgoed van 1629

De wethouders van ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel, Vught openen vrijdag 9 juni de fietsroute Linie 1629. Samen met Stichting De Groene Vesting zorgen de gemeenten voor het zichtbaar maken van de linie van het beleg ’s-Hertogenbosch van 1629 in het landschap. De fietsroute is een eerste voorbeeld hiervan.

 

De 49 kilometer lange route voert door een afwisselend landschap in het prachtige buitengebied van ’s-Hertogenbosch. Onlangs is de gehele route van borden ‘Linie 1629 route’ voorzien. De komende tijd moet het traject verder worden afgerond door het verbeteren van bepaalde paden. De route is op elk gewenst punt te beginnen en loopt in een gesloten cirkel om de stad heen. 

Een speciale route-app is in ontwikkeling. Maar nu al kunt u op op www.s-hertogenboschopdekaart.nl/linie1629 de gehele route terugvinden. Daar worden ook de historische plekken die u passeert in woord en beeld toegelicht. De website is op uw mobiele telefoon te gebruiken. Met GPS kunt u zien waar u zich op de route bevindt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de route en mogelijkheden voor downloaden op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/linie1629