FC Den Bosch en Erfgoed 's-Hertogenbosch vieren rijke voetbalgeschiedenis

Op vrijdag 28 juni opent het Groot Tuighuis haar deuren voor een samenwerking tussen Erfgoed 's-Hertogenbosch en FC Den Bosch. De tentoonstelling "FC Den Bosch - Verweven in Erfgoed en Passie" laat de nauwe band zien tussen de voetbalclub en de lokale gemeenschap. Persoonlijke verhalen en historische objecten staan hierbij centraal. Supporters worden opgeroepen om hun eigen bijdrage te leveren aan deze bijzondere expositie, die een levendig beeld zal geven van de voetbalgeschiedenis van de stad. 


 Wedstrijd om het landskampioenschap BVV - NOAD in 1949. Bekijk op beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Tentoonstelling

Met de tentoonstelling "FC Den Bosch - Verweven in Erfgoed en Passie" hopen Erfgoed 's-Hertogenbosch en FC Den Bosch niet alleen de lokale voetbalgeschiedenis te eren, maar ook de band tussen de club en haar supporters te versterken en te vieren. Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen en hun eigen bijdrage te leveren aan de Bossche voetbalcultuur. 

Meld je aan

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via foundation@fcdenbosch.nl onder vermelding van ‘Erfgoed’. Geef in de mail een korte beschrijving van het item of verhaal dat je wil delen, samen met contactgegevens. Op deze manier hopen wij de verborgen verhalen en objecten uit de voetbalgeschiedenis van 's-Hertogenbosch te onthullen.  

Talking Football

Talking Football is een initiatief van de FC Den Bosch Foundation waar samen voetbalherinneringen ophalen centraal staat. Ouderen ontmoeten elkaar in Stadion de Vliert, waar ze samen met deskundige vrijwilligers (tevens stad en club-geschiedkundigen) herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van FC Den Bosch. Familie, vrienden en/of verzorgers die senioren aan willen melden voor Talking Football kunnen dat eveneens doen via het bovenstaande e-mailadres.