Expositie ‘Being Human’ vanaf 19 november

Op de verdieping in het Werkwarenhuis, de Pleisterplaats, is tijdens World Press Photo Den Bosch de expositie ‘BEING HUMAN’ te zien. De dubbelexpositie toont historische foto’s van Fotopersbureau ‘Het Zuiden’ in combinatie met foto’s van studenten aan het Koning Willem I College.

‘Jong en oud’

‘BEING HUMAN’ is een intieme inkijk die een jonge generatie fotografen ons geeft over de maatschappij van nu. Hun blik en hun keuzes geven ons een divers overzicht van de grote verschillen die we nu aantreffen achter elke voordeur. Deze verhalen staan in mooi contrast met de prachtige ambachtelijke beelden die gekozen zijn uit de collectie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Met veel zorg voor het vakmanschap en de keuze van de onderwerpen is er een ontroerend portret ontstaan van de stad ’s-Hertogenbosch en haar bewoners uit het archief van Fotopersbureau ‘Het Zuiden’.

Portret van 's-Hertogenbosch

Erfgoed ’s-Hertogenbosch stelde een expositie samen uit het werk van R.K. Fotopersbureau “Het Zuiden”. Dit bedrijf werd in februari 1927 in ’s-Hertogenbosch opgericht door de gebroeders Moussault. Het groeide uit tot het voornaamste fotobureau in Zuid-Nederland voor de katholieke dag- en weekbladpers. Tot in de jaren zestig van de twintigste eeuw bleef het een van de toonaangevende persbureaus op dit gebied. Uit het rijke negatievenarchief van dit bureau koos Erfgoed ’s-Hertogenbosch enige tientallen bijzondere persfoto’s uit de geschiedenis van ’s-Hertogenbosch die op groot formaat worden getoond. Foto’s van speciale gebeurtenissen, rampen, het rijke Roomse leven, sloop, nieuwbouw en mensen. Stuk voor stuk vertellen ze het verhaal van ’s-Hertogenbosch in de twintigste eeuw. Verhalen waarin de menselijke maat en de relatie met de stad en wereld tot uitdrukking komt.

Openingstijden

Expositie periode: 19 november – 8 december 2017
di-vrij 13:00 - 17:30 uur
za 17:00 - 20:00 uur (met toelichting door studenten en vrijwilligers)
zo 15:00 - 17:00 uur
Rondleidingen op aanvraag , vanaf 10 personen

Locatie en bereikbaarheid

Verdieping boven het Werkwarenhuis: de Pleisterplaats
Adres: Tramkade 22-24, 5211 VB ’s-Hertogenbosch
Ingang via het gele huisje, enkel per trap, dus niet rolstoel toegankelijk
Gratis entree
Website locatie: http://werkwarenhuis.nl