Europese Erfgoedprijs voor Bosch Project

Tijdens een indrukwekkende bijeenkomst in de Sint-Michaelskerk in Turku(Finland) zijn maandag de winnaars van de Europese Prijs voor Cultureel Erfgoed/Europa Nostra Award in het zonnetje gezet. In de categorie Onderzoek kreeg het Bosch Research and Conservation Project (BRCP) een van de zeven prestigieuze Grote Prijzen, waaraan een bedrag van € 10.000 is verbonden.

Deze prijs geldt als de meest prestigieuze Europese onderscheiding op dit terrein. Maestro Plácido Domingo, President van Europa Nostra, de belangrijkste erfgoedorganisatie in Europa en Tibor Navracsics, Europees Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport, leidden de ceremonie. Zij presenteerden uit de 29 winnaars van de Erfgoedprijs ook nog eens de zeven Grote Prijzen (Grand Prix) en de Publieksprijs.

Het Bosch Research and Conservation Project startte in 2007. De resultaten ervan werden bekend in het Jeroen Boschjaar vorig jaar. Een van de ontdekkingen was dat het schilderij ‘De verzoeking van de heilige Antonius’ ook aan de Bossche schilder werd toegeschreven.

Kijk voor meer informatie over deze prijs op de website van Europa Nostra.