Erfgoed 's-Hertogenbosch wint Geschiedenis Online Publieksprijs

Erfgoed 's-Hertogenbosch is winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs 2019! Dat is 7 februari bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Namens de gemeente ’s-Hertogenbosch waren wethouder Huib van Olden, Dieke Wesselingh (hoofd afdeling Erfgoed) en Dennis Dekker (communicatiemedewerker digitale media) aanwezig.

De Geschiedenis Online Prijs is dé prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. Erfgoed 's-Hertogenbosch deed mee met de websites, sociale media-accounts en de route app die op diverse innovatieve manieren het verleden van 's-Hertogenbosch voor een groot publiek toegankelijk maken.

Inzendingen en stemmen

Het publiek kon een stem uitbrengen op websites, apps en historische sociale media-accounts van maar liefst 96 organisaties. In totaal zijn er binnen drie weken ruim 11.000 stemmen uitgebracht. Erfgoed 's-Hertogenbosch wist met 853 stemmen de publieksprijs te behalen. De tweede publieksprijs is voor ‘Haarlem in Vogelvlucht’. De derde prijs in deze categorie valt te beurt aan ‘Rooynet’ uit Venray. 

Positieve reacties

De stemmers op Erfgoed 's-Hertogenbosch lieten positieve reacties achter om stil van te worden: "Prachtige website waarin je een onvoorstelbare reis kan maken door de Bossche geschiedenis", "Een aantrekkelijke website, leuke berichten via social media en ook nog eens een zeer prettige app om het erfgoed op locatie te bekijken.", "Een prachtige manier om het erfgoed van 's-Hertogenbosch interactief aanschouwelijk te maken voor iedereen." 

Dennis Dekker over het winnen van de prijs: "De collega's en vrijwilligers van Erfgoed 's-Hertogenbosch hebben hard gewerkt om het Bossche verleden online vindbaar en zichtbaar te maken. Het is geweldig dat zoveel bezoekers hebben aangegeven onze online presentaties te waarderen. Dat geeft energie om door te gaan, maar ook om creatief en innovatief te blijven".

Bedankt!

Erfgoed 's-Hertogenbosch wil graag de technische partners bedanken: Insiders (techniek en vormgeving), Deventit (techniek collectiedatabase) en Ab-c Media (techniek geografische portal). Verder danken wij natuurlijk iedereen die op ons een stem heeft uitgebracht!


Wethouder Huib van Olden, Dieke Wesselingh (hoofd afdeling Erfgoed) en Dennis Dekker (communicatiemedewerker digitale media Erfgoed).


De Geschiedenis Online Publieksprijs wordt in ontvangst genomen door Erfgoed 's-Hertogenbosch