Erfgoed 's-Hertogenbosch genomineerd voor Geschiedenis Online Prijs

Erfgoed 's-Hertogenbosch is genomineerd voor de Geschiedenis Online prijs: dé prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. Breng tot 31 januari 2019 je stem uit.

Via de website erfgoedshertogenbosch.nl worden vele duizenden bronnen over de geschiedenis van gemeente 's-Hertogenbosch voor een breed publiek toegankelijk gemaakt en met elkaar verbonden. Zo zijn er interessante verhalen te vinden over bijzondere gebeurtenissen, over archeologische opgravingen, voorwerpen, afbeeldingen, archiefstukken, bouwhistorisch onderzoek en vestingwerken. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf op onderzoek uit te gaan in de diverse collecties. Met één zoekopdracht wordt direct in alle collecties informatie opgehaald.

Innovatieve presentaties

De website is gevuld met vele innovatieve presentaties zoals 3D-reconstructies van historische gebouwen, 360-graden tours door archeologschie opgravingen, animaties, 'toen-nu beelden' en 3D-gescande objecten. Deze zijn gemaakt door medewerkers en vrijwilligers van Erfgoed 's-Hertogenbosch. De presentaties kunnen rekenen op grote belangstelling en worden dan ook veel gedeeld via de social media kanalen.

Koppelingen op de kaart en route app

De website is gekoppeld aan de geografische portal ’s-Hertogenbosch op de Kaart waardoor de verhalen, foto’s, video’s, 3D-animaties en voorwerpen ook aan de hand van kaarten zijn te ontdekken. Bovendien wordt de historische omgeving duidelijk, door oude kaarten van de stad over het huidige ‘s-Hertogenbosch te leggen. De informatie is op te roepen aan de hand van herkenbare thema’s: van de Vestingwerken tot aan de Tweede Wereldoorlog en van de stad anno 1550 tot aan het industrieel erfgoed. Met de Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App voor iOS en Android kan iedereen de geschiedenis op locatie ontdekken.

Stem mee

We hopen dat onze bezoekers ook vinden dat we de prijs verdienen! Stem mee via de website van de Geschiedenis Online Prijs.

Stemmen voor de Geschiedenis Online Prijs kan tot en met 31 januari 2019. Let op: na het stemmen volgt nog een bevestigingsmail. Mogelijk belandt deze mail vanwege spam-beveiligingsinstellingen niet in je postvak-In, maar in de spambox.