Erfgoed ’s-Hertogenbosch gaat verbouwen

’s-Hertogenbosch krijgt een modern erfgoedcentrum in de binnenstad. Dit voorjaar start de verbouwing van het Groot Tuighuis aan de Bethaniestraat. Aannemer Nico de Bont gaat het monumentale pand uit 1430 het komende jaar verbouwen.

Groot Tuighuis

Aan de hand van unieke vondsten en verhalen uit de collecties van Erfgoed ’s-Hertogenbosch kunnen bezoekers op deze locatie straks mee op een reis door de tijd. Met de verbouwing krijgt de gehele begane grond van het pand een publieksfunctie. Waarbij bezoekers letterlijk in aanraking komen met historisch onderzoek, een kijkje krijgen in de keuken van archeologie, bouwhistorie, monumenten en het archief.

Bouwteam

Eind december is de bouwteamovereenkomst ondertekend. Hiermee is het bouwteam compleet. Verlaan en Bouwstra architecten maakte het ontwerp voor het erfgoedcentrum. Zij zijn gespecialiseerd in de restauratie en herontwikkeling van erfgoed. Samen met aannemingsbedrijf Nico de Bont, elektrotechnisch bureau Welvaarts en Immens installatietechniek wordt het definitieve ontwerp de komende maanden verder technisch uitgewerkt. Bureau Podium maakte het ontwerp voor de publieksinrichting. Naast het bouwteam gaan ook zij de komende maanden verder met het uitwerken van dit ontwerp. Dit voorjaar start de daadwerkelijke verbouwing van het Groot Tuighuis. 

Meer informatie