Eerste Bossche Monumentenavond

Op dinsdagavond 4 september vindt de Bossche Monumentenavond plaats in Rosmalen. Monumenten staan deze avond volop in de schijnwerpers.

In het weekend van 8 en 9 september is het weer landelijke Open Monumentendag. Dit jaar hebben Erfgoed 's-Hertogenbosch, Stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg en de Vereniging ‘Vrienden van de Molens van ’s-Hertogenbosch’ de handen ineen geslagen. Zij organiseren samen, voorafgaand aan Open Monumentendag, voor de eerste keer de ‘Bossche Monumentenavond’.

Programma

De avond is gevuld met verschillende sprekers, discussie, films en de uitreiking van de monumentenonderscheiding. Zo is er een voordracht van architect Ir. Janneke Bierman over het 'Cementrum' met daarna een discussie onder leiding van stadschroniqueur Eric Alink. Daarnaast films over Bossche monumenten, een presentatie van het boek 'De molens van Rosmalen', 'State of the Monument' door Henk van Beers, voorzitter Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg met reactie van wethouder Huib van Olden. Ook is er een cabaretesk optreden van studenten van de Koningstheater Academie. Bekijk het volledige programma van de Bossche Monumentenavond (pdf)

Praktische informatie

De avond is in Perron 3, Hoff van Hollantlaan 1 te Rosmalen, van 19.00-22.00 uur. Toegang is gratis maar aanmelding vooraf noodzakelijk via monumenten@s-hertogenbosch.nl onder vermelding van naam, aantal personen (max. 2 per afzender) en e-mailadres. Wij bevestigen dan de mogelijkheid van uw komst.