Digitale bevrijdingsroute 's-Hertogenbosch

Volg het spoor van de bevrijders van 's-Hertogenbosch en bekijk ter plekke wat er zich afspeelde in oktober 1944. Op vrijdag 27 oktober presenteert productiehuis De Bossche Tijdmachine een nieuwe digitale wandeling voor de smartphone of tablet. 

De wandeling neemt je mee naar plekken die een belangrijke rol speelden bij de bevrijding van 's-Hertogenbosch. Via de smartphone of tablet is op vastgestelde punten een video te bekijken. Deze video's geven op luchtige wijze een beeld van wat zich vroeger op dit punt afspeelde. Iedere video duurt 1 of 2 minuten en speelt alleen af als de wandelaar op dit punt staat.

De toelichtingen komen van presentatoren René Bastiaanse (bekend van tv-programma 'De Wandeling') en Jan de Wit (kabinetszaken gemeente 's-Hertogenbosch). Heden en verleden komen bij elkaar dankzij het gebruik van film- en fotomateriaal uit die tijd. De wandeling zit nog in de experimentele fase en is te lopen via een mobiele web app op de website van De Bossche Tijdmachine en via de website ’s-Hertogenbosch op de Kaart. Een internetverbinding is dus nog nodig. In de nabije toekomst wordt dit verder geperfectioneerd in samenwerking met onder meer Erfgoed 's-Hertogenbosch.

De Bossche Tijdmachine

De Bossche Tijdmachine is een niet-commerciële instelling en bestaat uit enthousiaste vrijwilligers met een historische belangstelling voor 's-Hertogenbosch. De vrijwilligers willen belangrijke perioden in de tijd doen herbeleven. Zij maken de video-opnamen, doen de editing en maken de informatie via mobiele apparaten toegankelijk. Bezoekers en inwoners van ’s-Hertogenbosch kunnen zo op eenvoudige en toegankelijke wijze (historische) onderwerpen tot zich nemen. Inmiddels is een samenwerking gestart van Erfgoed 's-Hertogenbosch met deze en meerdere werkgroepen, die zich bezighouden met de historie van de stad.

De route lopen

Wil je de pilotroute eens lopen? Ga dan naar: