De Romeinen in Empel 2019

Op zondagmiddag 25 augustus organiseerde Stichting Tempel van Empel voor de 3e keer een Romeinse dag. Ook Erfgoed ’s-Hertogenbosch was aanwezig met originele vondsten uit de Romeinse tijd en een presentatie van de Tempel van Empel in virtual reality.

Op het terrein langs de Meerwijkweg (parallel aan de A2) verrees een Romeins kampement en een (gedeeltelijke) reconstructie van de Tempel van Empel. Het publiek werd deze dag getrakteerd op heel wat actie, waaronder legerexercities en gladiatorengevechten. 

Munten zoeken

Oorspronkelijk was de Tempel van Empel een Bataafs heiligdom waar zeer waarschijnlijk de inheemse oppergod Magusanus werd vereerd. Er zijn veel Romeinse munten gevonden. Op deze historische dag konderen jongeren zelf met detectors op zoek gaan naar Romeinse munten. Ook waren er diverse andere activiteiten voor de jeugd zoals het verven van schildjes.

Tempel van Empel in virtual reality

Ook Erfgoed ’s-Hertogenbosch was aanwezig met een presentatie van originele vondsten. Daarnaast konden bezoekers in de informatiestand van Erfgoed ’s-Hertogenbosch een reconstructie bekijken van de Tempel van Empel met een virtual reality bril. Deze activiteit bleek vooral heel populair te zijn bij de aanwezige kinderen.


Bekijk deze reconstructie van de Tempel van Empel in virtual reality op de Romeinse dag.


In de rij voor de Tempel van Empel in virtual reality.


 

Meer informatie

De Stichting Tempel van Empel heeft als doel de tempel te reconstrueren en zichtbaar te maken op het huidige, oorspronkelijke tempelterrein. Kijk voor meer informatie op www.tempelvanempel.nl.