De bronnen van Bosch op zondag 11 december

De reeks historische middagen rond de expositie De stad van Bosch in het Groot Tuighuis eindigt op zondag 11 december. Die middag komen de archiefbronnen in relatie tot Jheronimus Bosch aan bod. Voor het eerst zijn tijdelijk enige originele archiefstukken rond de persoon van Jheronimus Bosch op de expositie te zien. 

Presentaties

De archiefstukken, met teksten en beelden toegelicht, bevatten biografische gegevens over Jheronimus Bosch en zijn familie. Deze unieke stukken (uit ons archief en BHIC/Illustre Lieve Vrouwe Broederschap) zijn vanaf deze dag tot het einde van de expositie in het Groot Tuighuis op 8 januari 2017 opgenomen.

Op 11 december houden prof. dr. Jos Koldeweij, die de succesvolle Jheronimus Bosch expositie mee samenstelde en Loes Scholten MA, projectleider van de website BoschDoc om 14.00 en 15.00 uur voordrachten over Jheronimus Bosch, zijn bronnen en de deze maand met de Nederlandse Dataprijs bekroonde website BoschDoc. Deze site is een samenwerking tussen de Radboud Universiteit Nijmegen, de Afdeling Erfgoed van gemeente ’s-Hertogenbosch en het Huygens ING.