Cursus Paleografie voor beginners

Doet u historisch onderzoek en wilt u het oude handschrift onder de knie krijgen? Erfgoed ’s-Hertogenbosch organiseert dit voorjaar een beginnerscursus Paleografie. Hiervoor kunt u zich tot 20 februari aanmelden.

De cursus paleografie voor beginners bestaat uit 8 lessen. Deze vinden plaats op woensdagen vanaf 13 maart tot en met 1 mei 2019 van 14.00-16.00 uur op locatie Stadsarchief aan de Bloemenkamp 50.  

Oud schrift

In de lessen leert u de basis van het lezen van het oud-Nederlandse schrift. Met nadruk op het schrift uit de zestiende tot en met negentiende eeuw. Na een inleiding over de ontwikkeling van het schrift leert u over de belangrijkste afkortings- en andere tekens. Daarna komt de manier van transcriberen aan bod en leest u diverse teksten afkomstig uit het Bossche Stadsarchief. Per les krijgt u één huiswerktekst mee om thuis uit te werken. De kosten van de cursus inclusief lesmateriaal, koffie en thee, bedraagt €  95,--.

Aanmelden

U kunt zich voor deze cursus tot 15 februari aanmelden via erfgoed@s-hertogenbosch.nl. De aanmeldingen verwerken we in de volgorde van binnenkomst. U ontvangt dan verdere gegevens voor definitieve aanmelding en betaling.