Cursus Oud Schrift bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch

Erfgoed ’s-Hertogenbosch organiseert dit voorjaar een beginnerscursus Oud Schrift. Hiervoor kunt u zich tot 15 februari aanmelden.

Oud schrift

De cursus paleografie (oud schrift) voor beginners bestaat uit acht lessen. Deze vinden plaats op dinsdagen van 14.00-16.00 uur van 7 maart tot en met 25 april in de locatie Stadsarchief.

In de lessen maakt u kennis met en ligt de nadruk op het oud-Nederlandse schrift uit de zestiende tot en met negentiende eeuw.  Na een inleiding over de ontwikkeling van het schrift leert u over de belangrijkste afkortings- en andere tekens. Daarna komt de manier van transcriberen aan bod en leest u diverse teksten afkomstig uit het Bossche Stadsarchief. Per les krijgt u één huiswerktekst mee om thuis uit te werken. De kosten van de cursus inclusief lesmateriaal, koffie en thee, bedraagt €  80,--.

Aanmelden 

U kunt zich voor deze cursus tot 15 februari aanmelden via erfgoed@s-hertogenbosch.nl De aanmeldingen verwerken we in de volgorde van binnenkomst.  Nadat er voldoende aanmeldingen zijn, hoort u zo spoedig mogelijk of de cursus doorgang kan vinden. U ontvangt dan verdere gegevens voor definitieve aanmelding en betaling.