Controleer de gegevens ‘Erelijst slachtoffers’

Tijdens de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking werd de concept-Erelijst van slachtoffers van de gemeente ’s-Hertogenbosch gepresenteerd. Op deze lijst staan 759 burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het zijn slachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in ons Koninkrijk of ergens anders in de wereld. Op de lijst staan ook 146 Britse militairen die voor de vrijheid van ’s-Hertogenbosch zijn gesneuveld. Om tot de Erelijst te komen is een groot aantal bronnen geraadpleegd. Maar het kan zijn dat het overzicht nog niet helemaal klopt.

Laatste controle

We willen de inwoners van gemeente 's-Hertogenbosch graag betrekken bij een laatste controle van deze belangrijke Erelijst. Via de Erelijst webpagina kunnen de gegevens van namen van oorlogsslachtoffers uit onze gemeente gecontroleerd worden. Tot 1 januari kunnen wijzigingen doorgegeven worden. Daarna krijgt de Erelijst van de gemeente ’s-Hertogenbosch een blijvende status. De Erelijst wordt dan onderdeel van de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking. Ook krijgen alle kernen van onze gemeente de lijst aangeboden. Daarnaast krijgt de Erelijst een waardige plaats in het Stadhuis.

Toevoeging 24 oktober 2019:

De Erelijst Oorlogsslachtoffers is nu ook online te raadplegen. Ga voor de Erelijst oorlogsslachtoffers naar www.erfgoedshertogenbosch.nl/erelijst