Brabantdag Familiegeschiedenis op 4 november

Op zaterdag 4 november organiseert de NGV de Brabantdag Familiegeschiedenis in het Provinciehuis te 's-Hertogenbosch. Tussen 10.30 uur en 16.00 uur kan iedereen met belangstelling voor familiegeschiedenis terecht op dit gratis publieksevenement.

Innovatie, design en erfgoed

Deze dag is voor iedereen met Brabantse roots. Een bezoek aan de Brabantdag Familiegeschiedenis inspireert je tot het doen van onderzoek naar het antwoord op de vraag: waar kom ik vandaan? De thema’s innovatie, design en erfgoed staan centraal op deze dag. Deze begrippen passen bij onderzoek van je eigen verrassend verleden. Familiegeschiedenis is eigenlijk immaterieel erfgoed: niet fysiek tastbaar maar onlosmakelijk verbonden met het heden, met de identiteit en cultuur van families en plaatsen. Familiegeschiedenis verbindt mensen.

Programma

Het programma is zeer afwisselend en richt zich zowel op de beginnend familieonderzoeker als op de ervaren genealoog, op jong en oud. Er zijn lezingen, er is cabaret en muziek, filmvoorstellingen en vele organisaties zullen zich presenteren op de genealogische markt. Bezoekers worden onthaald met een minstreel en Schrobbelèr. Jonge kunstenaars van de Koningstheateracademie geven op de markt hún visie op het onderwerp familiegeschiedenis. Bekijk het volledige programma van de Brabantdag Familiegeschiedenis.

Praktische informatie

Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 5216 TV ’s-Hertogenbosch
Datum en tijdstip: zaterdag 4 november tussen 10.30 uur en 16.00 uur
Toegang is gratis
Website: www.verrassendverleden.nl