Bossche Monumentenavond op 11 september 2019

In de week voor Open Monumentendag vindt de jaarlijkse Bossche Monumentenavond plaats. Tijdens de gratis toegankelijke avond op woensdag 11 september wordt ook de Monumentenonderscheiding uitgereikt.

Peter Defesche, stedenbouwkundige in Rotterdam, houdt de inleidende voordracht over ‘Erfgoed naar de Toekomst’. Hierin vraagt hij zich af tot hoe ver kunnen we gaan met het wijzigen/moderniseren van monumenten. Naar aanleiding van de voordracht is er vervolgens een paneldiscussie. Vervolgens worden filmpjes over Bossche monumenten gepresenteerd. Deze zijn gemaakt door eerstejaars studenten Bouwkunde aan Hogeschool Avans. Na de pauze spreekt bouwhistoricus Harrie Boekwijt over Bossche gebouwen en de Bossche stadshistoricus Van Heurn. Zijn nooit uitgegeven boek zal na 200 jaar over enige tijd alsnog verschijnen.

State of the Monument

Voorzitter Henk van Beers van de Stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg zal zijn ‘State of the Monument’ uitspreken. Wethouder Huib van Olden zal hierop reageren. Na een muzikaal intermezzo, verzorgd door Noud Bongers, zal tot slot de Monumentenonderscheiding van genoemde stichting worden uitgereikt.

Locatie en tijd

De Bossche Monumentenavond is dit jaar in het Jheronimus Bosch Art Center aan het Jeroen Boschplein 2 in 's-Hertogenbosch. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur, de monumentenavond begint om 19.30 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Huub van Mackelenberg. De avond wordt georganiseerd door Erfgoed 's-Hertogenbosch in samenwerking met de Stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg en de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch.