Bosch monument komt op tv

Op vrijdagavond 30 november om 18.00 uur staat in het Omroep Brabant TV-programma ‘Sloop of Hoop’ het Cementrum te ’s-Hertogenbosch centraal. In en om het bijzondere gebouw dat onlangs gemeentelijk monument werd, is gesproken met enige oud-medewerkers en met wethouder Huib van Olden, wiens vader lang in dit ‘visitekaartje van de Nederlandse cementindustrie’ werkzaam was.

Sloop of Hoop

Sloop of Hoop is een 8-delige TV-serie over leegstand in Brabant. Over de historie en schoonheid van leegstaande gebouwen, en de toekomst ervan. Duizenden kerken, fabrieken, boerderijen en kantoren in onze provincie staan leeg. Gebouwen met vaak een rijke geschiedenis, maar wat moeten we er nu mee? Een team van vier studenten denkt mee over een nieuwe bestemming voor de leegstaande gebouwen. Wordt het de sloopkogel of toch een originele nieuwe bestemming? Sloop of Hoop is een productie van Omroep Brabant en de Provincie Noord-Brabant

Iedere aflevering is te zien op een vrijdagavond vanaf 18:00 uur op Omroep Brabant. Deze wordt ieder uur tot zaterdagmiddag 17:00 uur herhaald. Zodra de eerste aflevering is uitgezonden, verschijnt de aflevering ook automatisch op Uitzending Gemist van Omroep Brabant. Meer informatie over het programma en voor het later terugkijken, zie: website Omroep Brabant.