Boekpresentatie 'De stad van Bosch'

In 2016 stond 's-Hertogenbosch op grootse wijze stil bij de herdenking van de 500e sterfdag van haar bekendste inwoner, Jheronimus Bosch. Afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch droeg haar steentje bij door een reconstructie te maken van de stad waarin Bosch woonde en werkte. Op vrijdag 16 december werd in het Groot Tuighuis de eerste publicatie van 'De stad van Bosch' gepresenteerd. Het boek laat met prachtige 3D-reconstructies de Bossche bouwhistorie in een nieuw perspectief zien.

Jarenlang hebben bouwhistorici van de gemeente ’s-Hertogenbosch onderzoek gedaan naar de historie van de gebouwen in de Bossche binnenstad. Op basis hiervan kon de stad worden gereconstrueerd waarin Jheronimus Bosch woonde en werkte. De modernste digitale technieken komen de bouwhistorici te hulp en stellen hen in staat die stad in een driedimensionale vorm en kleur te reconstrueren. Het is een ware belevenis te wandelen in deze historie.

Naast de tentoonstelling met de gelijke naam, die nog tot 8 januari 2017 in het Groot Tuighuis te zien is, verschijnt nu deze publicatie. Hierin worden de resultaten van dit 3D-project rond de laatmiddeleeuwse stad ’s-Hertogenbosch in een veelal verrassend nieuw perspectief geplaatst. Onze bouwhistorici hebben de stad gevisualiseerd op een wijze zoals dat nog nooit eerder mogelijk was.