Bidtocht Zoete Moeder via route app

In het centrum van ’s-Hertogenbosch wordt op Moederdag 12 mei 2019 de jaarlijkse Mariaomgang gehouden. In de bidtocht wordt het beeld van de Zoete Moeder meegedragen door leden van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw. Wandelaars van 'De Paadjesmakers' maakten een wandelgids langs deze zogenoemde ‘Beeweg’. De route is ook te lopen via de gratis Erfgoed ’s-Hertogenbosch route app.

De eeuwenoude bidtocht vertrekt rond 12.45 uur vanuit de Sint-Jan en duurt ongeveer een uur. In het algemeen kan deelname aan de ‘Plechtige Omgang’ rekenen op veel belangstelling. Met name in mei, de Mariamaand, trekken veel mensen vanuit de verre omgeving hiervoor naar ’s-Hertogenbosch.

Wandeling

De Vereniging Stille Omgang ’s-Hertogenbosch heeft de route gemarkeerd door langs de route tien Mariabeelden te plaatsen. Deze wandeling van De Paadjesmakers brengt je naar de tien Mariabeelden die langs de Beeweg staan opgenomen. Interessant daarbij is dat tijdens deze wandeling allerlei details in de stad te ontdekken zijn, die zelfs voor veel stadsbewoners onbekend zullen zijn. Via de route app krijgt u extra achtergrondinformatie met historische foto’s uit de collectie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. De app en de route kunt u van tevoren downloaden via WiFi, zodat er tijdens de wandeling minimaal dataverbruik nodig is.

Paadjesmakers

De Paadjesmakers is een initiatief van een aantal enthousiaste wandelaars uit ’s-Hertogenbosch. Zij stellen informatieve wandelbrochures samen, die u wegwijs maken in 'onze' stad en de nabijgelegen gebieden. Dit alles gebeurt geheel op vrijwillige basis. Kijk voor meer informatie op www.depaadjesmakers.nl.

App en route downloaden

Kijk voor meer informatie over de route app en voor het downloaden op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/routeapp


Maria in ’t Sevengester


Bidstoet met het beeld van de Zoete Moeder in 1968.