Bevrijdingsroute via Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App

Volg het spoor van de bevrijders van 's-Hertogenbosch en bekijk ter plekke wat er zich afspeelde in oktober 1944. Dat kan met de ‘Bevrijdingsroute’ in de gratis Erfgoed ’s-Hertogenbosch route app voor iOS en Android. De route is geproduceerd door Productiehuis De Bossche Tijdmachine. 

De slag om ’s-Hertogenbosch ging op 22 oktober 1944 van start. De wandeling neemt je mee naar plekken die een belangrijke rol speelden bij de bevrijding van 's-Hertogenbosch. Via de smartphone of tablet is op vastgestelde punten een video te bekijken. Deze video's geven op pakkende wijze een beeld van wat zich vroeger op dit punt afspeelde. Iedere video duurt 1 of 2 minuten. De app en de route kunt u van tevoren downloaden via WiFi, zodat er tijdens de wandeling minimaal dataverbruik nodig is.

De toelichtingen komen van presentatoren René Bastiaanse (bekend van tv-programma 'De Wandeling') en Jan de Wit (kabinetszaken gemeente 's-Hertogenbosch). Heden en verleden komen bij elkaar dankzij het gebruik van film- en fotomateriaal uit die tijd.

De Bossche Tijdmachine

De Bossche Tijdmachine is een groep enthousiaste vrijwilligers met een historische belangstelling voor 's-Hertogenbosch. Zij willen belangrijke perioden in de tijd doen herbeleven. Deze vrijwilligers maken de video-opnamen, doen de editing en maken de informatie via mobiele apparaten toegankelijk. Bezoekers en inwoners van ’s-Hertogenbosch kunnen zo op eenvoudige en toegankelijke wijze (historische) onderwerpen tot zich nemen.

App en route downloaden

Kijk voor meer informatie over de route app en voor het downloaden op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/routeapp