Bevrijdingsroute van Nuland tot ’s-Hertogenbosch compleet in route app

De bevrijdingsroute van Nuland tot ’s-Hertogenbosch is nu helemaal beschikbaar in de route app van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Volg het spoor van de bevrijders en bekijk ter plekke wat zich hier afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De route app is voor iedereen gratis beschikbaar in de Apple en Play Store.

De Tweede Wereldoorlog

De route neemt wandelaars en fietsers mee naar plekken die een belangrijke rol speelden bij de bevrijding van Nuland, Rosmalen en 's-Hertogenbosch in oktober 1944. Op deze historische locaties toont de route app video’s met beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Presentatoren vertellen precies wat zich hier vroeger heeft afgespeeld.

Bevrijdingsroute Nuland

Naast de bevrijdingsroute in Rosmalen en ’s-Hertogenbosch is nu ook de route door Nuland beschikbaar. Op 22 oktober 1944 trokken Britse bevrijders in één dag door Nuland op weg naar ’s-Hertogenbosch. Ze werden daarbij niet verwelkomd door dolblije bewoners. Die waren er niet meer. Voortdurende beschietingen en brandstichting verwoestten tientallen boerderijen en woonhuizen. De meeste Nulanders keren pas na de strijd terug in een verminkt dorp.

De Bossche Tijdmachine

De routes zijn samengesteld door de Bossche Tijdmachine. Dit is een groep enthousiaste vrijwilligers met een historische belangstelling voor 's-Hertogenbosch. Zij willen belangrijke perioden in de tijd doen herbeleven. Deze vrijwilligers filmen en editen zelf. Ook maken ze de informatie via mobiele apparaten toegankelijk. Het doel van de Bossche Tijdmachine is om op eenvoudige en toegankelijke wijze (historische) onderwerpen te delen met inwoners en geïnteresseerden.

Download de route

Ontdek de bevrijdingsroutes via de gratis Erfgoed ’s-Hertogenbosch route app voor iPhone en Android. Download de app in de Apple of Play Store en open de route in Nuland, Rosmalen of ‘s-Hertogenbosch. De app laat de route zien en geeft een seintje op locatie wanneer er interessante info beschikbaar is.