Archeologisch onderzoek 19e-eeuws boerderij Rosmalen

Vanaf maandag 18 april begint een archeologisch onderzoek aan de Dorpsstraat in Rosmalen. Voor iedereen die benieuwd is naar de opgravingen is er een open middag op dinsdag 19 april tussen 16:00 en 18:00 uur. Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen en vragen stellen aan een archeoloog van de gemeentelijke afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Tijdens archeologisch vooronderzoek naast Dorpsstraat 75 werden in een deel van het plangebied sporen van bewoning gevonden. Het zijn grotendeels sporen van een boerderij die hier in de 19e eeuw heeft gestaan. Mogelijk liggen hieronder echter nog resten van een oudere voorganger. Het is zeer belangrijk om te weten tot hoever de bewoning in dit gebied teruggaat. Daardoor kunnen we ook meer te weten komen over de manier waarop Rosmalen zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld..

Het onderzoek wordt verricht door cultuurhistorisch onderzoeksbureau BAAC in opdracht van afdeling Erfgoed, gemeente 's-Hertogenbosch. De archeologische opgraving duurt vermoedelijk 5 dagen. Wilt u meer weten over de opgravingen? Neem dan contact op met archeoloog Stefan Molenaar via s.molenaar@s-hertogenbosch.nl.