Ambitiedocument Zuiderwaterlinie officieel ondertekend

Bestuurders, vrijwilligers en ondernemers kwamen op 11 februari 2022 online bij elkaar om een bijzondere mijlpaal voor de Zuiderwaterlinie te vieren: de vaststelling van het ambitiedocument voor de periode 2021-2029 (pdf). Wethouder Huib van Olden ondertekende het ambitiedocument namens gemeente ’s-Hertogenbosch.

De Zuiderwaterlinie is de langste en meest benutte waterlinie van Nederland. Van Bergen op Zoom tot Grave vind je een spectaculaire ketting van historische vestingsteden. In de Alliantie Zuiderwaterlinie werken gemeenten, waterschappen en provincie Noord-Brabant samen om de regio nog beter op de kaart te zetten. Stelling Heusden-’s-Hertogenbosch zal in de aanloop naar 2029 onder meer de linie van de belegering van 1629 verder zichtbaar en beleefbaar maken.

Publieksversie

Tijdens het feestelijk moment werd ook de publieksversie van het ambitiedocument gepresenteerd. Hierin is een aantrekkelijke samenvatting van het ambitiedocument te vinden. Bekijk de publieksversie van het ambitiedocument op de website van de Zuiderwaterlinie. Naast het document brengen verschillende video’s de visie en ambities van de stelling in beeld. Bekijk hier de video van de stelling Heusden-’s-Hertogenbosch.

Meer info

Kijk voor meer informatie op de website van de Zuiderwaterlinie.