Open Monumentendag 2023

Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2023 openen tientallen monumenten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught weer gratis hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook zijn er extra activiteiten zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen en muziekuitvoeringen. 

Bekijk het programma

Op zaterdag 9 september openen de deuren van de monumenten in de binnenstad van Den Bosch. Op zondag 10 september ben je welkom in het Bossche buitengebied en in de gemeenten Sint-Michielsgestel en Vught. Bekijk het programma via de interactieve kaart of de route app:

Route App

Ga tijdens Open Monumentendag op pad met de Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App en je hebt alle informatie over de open monumenten continu bij de hand.

Je ziet in één oogopslag welke monumenten zijn geopend en zich bij jou in de buurt bevinden. Bovendien is de app gevuld met extra historische foto's en verhalen.

Route app

Heb je een iPhone of iPad?

Heb je een Android smartphone of tablet?

Plattegrond op papier

Ontvangers van de Bossche Omroep krijgen een plattegrond met alle open monumenten in de gemeente 's-Hertogenbosch thuisgestuurd. Het is ook mogelijk om de plattegrond te downloaden en zelf af te drukken:

Virtuele tours

De mooiste monumenten van 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught zijn het hele jaar door virtueel toegankelijk. Zo kom je op plekken waar je zelfs op Open Monumentendag niet kunt of mag komen!

Organisatie Open Monumentendag

Open Monumentendag wordt elk tweede weekend van september samen met de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught georganiseerd door het lokaal comité van binnenstad en buitengebied.

Uiteraard kan dit evenement alleen worden gerealiseerd dankzij de enthousiaste inzet en belangeloze medewerking van de vele monumenteneigenaren, heemkundekringen en andere vrijwilligers en samenwerkingspartners.

Open Monumentendag is een landelijk evenement. In heel Nederland openen meer dan duizend monumenten hun deuren. Lees meer over Open Monumentendag op de landelijke website: www.openmonumentendag.nl.

OMD buitengebied

Contact

Heb je vragen of tips? Neem contact met ons op via: erfgoed@s-hertogenbosch.nl.