ArcheoHotspot 's-Hertogenbosch

ArcheoHotspot ’s-Hertogenbosch is dé plek waar je gratis en zonder afspraak binnen kunt lopen en kennis kunt maken met het werk van een archeoloog. Stel een vraag over een vondst, kijk mee naar een onderzoek of beleef de archeologie van heel dichtbij door zelf mee te helpen met sorteren en restaureren. 

Locatie en openingstijden

ArcheoHotspot 's-Hertogenbosch is gevestigd in het Groot Tuighuis, de werkplek van de gemeentelijke afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch, aan de Bethaniestraat 4. ArcheoHotspot ’s-Hertogenbosch is van maandag tot en met donderdag open, van 10.00 tot 16.00 uur. Let op: vanwege het coronavirus is het Groot Tuighuis en de ArcheoHotspot tot nader bericht gesloten voor publiek.

Landelijke samenwerking

ArcheoHotspots is een landelijk initiatief vanuit het Allard Pierson Museum (Amsterdam) in samenwerking met de AWN-Vrijwilligers in de Archeologie, Nationale Archeologiedagen, Museum Het Valkhof en Reinwardt Academie. Doel is om archeologie op een laagdrempelige manier en vanuit verschillende niveaus toegankelijk en tastbaar te maken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over ArcheoHotspots op de landelijke website: www.archeohotspots.nl.