Reserveer een tijdslot voor Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendagen op 11 en 12 september openen 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught de deuren van de mooiste monumenten. Vanaf nu is het mogelijk om een tijdslot te reserveren op www.bezoekmonumentendag.nl. Aanmelden is dit jaar noodzakelijk. Deelname is gratis.

Reserveer oproep

Veilig bezoek

Tijdens de Open Monumentendagen krijg je ieder jaar de kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Dit jaar doen we dat in aangepaste vorm, volgens de geldende coronamaatregelen. Met wandelingen en fietstochten verbinden we de opengestelde panden. Alleen monumenten waarbij de 1,5 meter afstand tussen de bezoekers gegarandeerd kan worden gaan open. 

Virtueel

Net als vorig jaar is het ook mogelijk om monumenten ‘virtueel’ te bezoeken. Dit jaar komen extra panden online: Huis ‘De Wereld’ (Sociëteiten Amicitia en De Zwarte Arend), Studio Boot, het Jheronimus Bosch Art Center, de Sint-Cathrien en ‘De Drie Halve Manen’ op Hinthamerstraat 138. Vanaf de start van de Open Monumentendagen 2021 zijn er in totaal zeventien monumenten online bezoeken.

Reserveren en meer informatie

Bekijk het volledige programma en voor reserveren op www.bezoekmonumentendag.nl

Organisatie Open Monumentendag

Open Monumentendag wordt samen met de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught georganiseerd door het lokaal comité van binnenstad en buitengebied. Uiteraard kan dit evenement alleen worden gerealiseerd dankzij de enthousiaste inzet en belangeloze medewerking van de vele monumenteneigenaren, heemkundekringen en andere vrijwilligers en samenwerkingspartners.