Open Monumentendag 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 is het Open Monumentendag in Nederland. Traditiegetrouw organiseren gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Sint-Michielsgestel dit samen. Het centrale thema is dit jaar: 'Plekken van Plezier'.

Op zaterdag zijn tientallen monumenten in de Bossche binnenstad te bezoeken, zondag zijn die in het buitengebied opengesteld. Je bent van harte welkom om deze monumenten te bezoeken. Ook kun je een speciale activiteit zoals een lezing, muziekuitvoering of expositie bijwonen.

Programma

In het Open Monumentenmagazine (pdf) lees je het volledige programma met de precieze openingstijden per monument. Dit magazine wordt huis-aan-huis verspreid in de gemeenten 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught. Het magazine is ook verkrijgbaar bij het Stadhuis, VVV, Het Noordbrabants Museum, Bibliotheek, Groot Tuighuis, gemeentehuis Sint-Michielsgestel, gemeentekantoor Vught en de opengestelde monumenten.

Digitale gids: Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App

Download de gratis Erfgoed ’s-Hertogenbosch Route App en beleef de Open Monumentendag op een makkelijke en vernieuwende manier. Met de app zie je in één oogopslag welke monumenten zich bij jou in de buurt bevinden. Je mist geen informatie, want alle teksten uit het Open Monumentenmagazine staan ook in de app. Bovendien zijn er extra historische foto’s uit onze beeldbank toegevoegd aan de monumenten. Hierdoor krijg je een beter beeld van hoe de monumenten er vroeger bijstonden.

Meer informatie

Actuele informatie over Open Monumentendag 2019 in ’s-Hertogenbosch en het buitengebied vind je op www.erfgoedshertogenbosch.nl/omd. Meer informatie over Open Monumentendag in het algemeen lees je op de landelijke website www.openmonumentendag.nl.