Monumentendag Online: haal het monument bij je in huis!

Omdat het dit jaar niet mogelijk is om fysiek invulling te geven aan Open Monumentendag hebben de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught samen een digitale editie gemaakt. Loop virtueel door onze gebouwen via: www.monumentendagonline.nl.


De Sint-Jan vanuit de lucht.

Daartoe zijn speciale 360 graden opnamen in de gebouwen gemaakt. Deze maken het mogelijk om de monumenten vanuit je eigen huis te bezoeken. Op verschillende plekken kun je een video starten waarop een betrokkene je meer uitleg geeft over details in het gebouw. Bovendien zijn van alle geselecteerde panden opnames met een drone gemaakt. Die bieden een fascinerend beeld van het uiterlijk en de omgeving van het gebouw.

Overal te bekijken

Wethouder Huib van Olden: “De afgelopen weken is met man en macht gewerkt om in totaal twaalf monumenten in de drie gemeenten zowel van binnen als van buiten op een vernieuwende wijze in beeld te brengen. Het resultaat vind ik indrukwekkend. Het is mooi dat dit nu altijd en overal te bekijken blijft.”

Via de virtuele weg nemen we je mee naar plekken waar je normaal nooit kunt of mag komen. Wil je de spectaculaire toren van de Sint-Jan beklimmen, de kelder van de Koninklijke Kentalis in Sint-Michielsgestel ontdekken of op zoek gaan naar de verborgen deur van Kasteel Maurick in Vught? Ontdek het verborgen erfgoed  van ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught. De bijzondere opnames zijn te vinden op www.monumentendagonline.nl.