Open Monumentendag 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 is het Open Monumentendag in Nederland. Traditiegetrouw organiseren gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Sint-Michielsgestel dit samen. Het centrale thema is dit jaar: 'Plekken van Plezier'.

Programma

In het Open Monumentenmagazine (pdf) lees je het volledige programma met de precieze openingstijden per monument. Dit magazine wordt huis-aan-huis verspreid in de gemeenten 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught. Het magazine is ook verkrijgbaar bij het Stadhuis, VVV, Het Noordbrabants Museum, Bibliotheek, Groot Tuighuis, gemeentehuis Sint-Michielsgestel, gemeentekantoor Vught en de opengestelde monumenten. Download het Open Monumentenmagazine (pdf).

Digitale gids: Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App

Download de gratis Erfgoed ’s-Hertogenbosch Route App en beleef de Open Monumentendag op een makkelijke en vernieuwende manier. Met de app zie je in één oogopslag welke monumenten zich bij jou in de buurt bevinden. Je mist geen informatie, want alle teksten uit het Open Monumentenmagazine staan ook in de app. Bovendien zijn er extra historische foto’s uit onze beeldbank toegevoegd aan de monumenten. Hierdoor krijg je een beter beeld van hoe de monumenten er vroeger bijstonden.

Download de gratis app
 

Heb je een iPhone of iPad?

Heb je een Android smartphone of tablet?

Volg de bovenstaande links of zoek naar: Erfgoed Den Bosch

Monumenten op 's-Hertogenbosch op de kaart

De opengestelde monumenten voor zaterdag 14 september zijn ook te ontdekken via 's-Hertogenbosch op de Kaart. Naast het programma vind je extra informatie over de monumenten, zoals 3d-reconstructies, historische afbeeldingen, video’s en 360-graden rondleidingen. De kaart werkt ook via de smartphone. Zet de gps aan en kom alles te weten over monumenten in de buurt.

Afwijkende openingstijden

De monumenten in de binnenstad zijn alleen op zaterdag (gratis) geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De monumenten in het buitengebied zijn alleen op zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Let op: sommige monumenten kennen afwijkende openingstijden. Dit staat in het magazine aangegeven.

Parkeren / Transferia

In en om het centrum zijn diverse parkeergarages. Wij adviseren echter om gebruik te maken van de transferia. Parkeren plus openbaar vervoer voor maximaal 4 personen naar het centrum van de stad (en ook weer terug) kost u maar € 4,00. U kunt buslijn 60, 70 of 80 gebruiken.

De transferia zijn:

  • Pettelaarpark, Pettelaarpark 59
  • De Vliert, Stadionlaan 9
  • Willemspoort, Vlijmenseweg 10

Zie ook: www.parkeren-denbosch.nl

Publieksinformatie zaterdag

De centrale informatiebalie van Open Monumentendag is in het Stadhuis, Markt 1, ’s-Hertogenbosch, telefoon: 06-53210681. Alleen op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Contact

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Erfgoed 's-Hertogenbosch via: erfgoed@s-hertogenbosch.nl